Mini stad - maxi vallar
, skriven:

Mini stad - maxi vallar

Att åka med motvind till Fredericia gjorde vår yachtlista supertungt. Vi gick tätt längs kusten så vågorna var ganska små och vi vågade faktiskt äta vår spannmål. Det var en unik upplevelse att hålla fast vid våra rätter och ingredienser, se till att saker och ting inte faller eller glider och att vi inte spelar medan vi äter i en 45 graders vinkel * roligt *

Under däck sov vi med fötterna mot båtsidan som rörde vatten. I den här positionen var vi snyggt rockade. Vi var alla överens om att vi inte kan få en sådan speciell åktur i någon nöjespark; o)

Hamnen i Fredericia var fullsatt. Alla båtägare var hemma och det verkade knappast finnas några gästplatser. Vi hade turen att hitta en, klämma in vår båt i en låda med hjälp av linjer snarare än motor.

Promenaden till staden var inte trevlig - 2 km längs en super bullrig väg. I staden blev vi mycket förvånade över att turistinformationen fortfarande är öppen efter 18:00! Vi fick inte bara informativa broschyrer utan också presenter till barnen: en ryggsäck med ett trägevär, en hatt, en medalj och kakor * super trevligt *

bum, bum!

Till middag använde vi det stora och välutrustade köket. Flickorna fick till och med titta på TV; o)

Nästa dag var väldigt våt. I Madsbyparken, ett stort rekreationsområde, åt vi frukost i en träkoja. Flickorna tittade på getter, lamas, papegojor och sköldpaddor. För kaninerna var det för vått. De kände inte att de skulle lämna sitt skydd för att bli klappade. Tyvärr var den stora lekplatsen alldeles för våt och lerig; o / Så vi gick vidare till nästa attraktion.

stadshus
vallar

I samma park kunde vi gå igenom en miniatyr Fredericia som den var 1849, med raka gator och låga hus, omgiven av gröna vallar. Allt har byggts i skala 1:10.

Flickorna ringde morgonklockorna i kyrkan.

ding, deng, dong

Sedan 1983 har 850 hus byggts. Totalt planeras 1200 byggnader.

Särskilt korsvirkeshusen var väldigt vackra. Med alla detaljer, som dörrsteg eller dörrhandtag, kan vi mycket väl föreställa oss att några minipersoner går ut från ett av husen. Vi, även Wilma, kände oss definitivt som jättar.

Vad som hade varit vikingarna för trafikljusen i Århus var soldaterna i Fredericia.

I regn gick vi genom staden och över vallarna. De är de största intakta vallarna i Europa och omger staden som en stor upphöjd park.

Danmarks grind

Fredericia med sina karakteristiska vallar och vattenfyllda vallgravar grundades som en defensiv befästning 1650.

Fredericia är en av de enda städerna i Danmark som designades och planerades från grunden. Innan byggandet började var stadens nuvarande plats tom.

vattentorn

På sen eftermiddag klarnade himlen äntligen upp. I Århus hade vi haft en underbar blåbärkrämkaka. Därför bestämde vi oss för att behandla oss med en dansk nougatkaka i slutet av en dag med eländigt väder.

Vår idé visade sig vara en liten katastrof. Alan klagar sällan, men den här gången kunde han inte sluta: „Otäck, äckligt! Det är som amerikansk sockerkaka! Du kan faktiskt känna pulveriserat socker. Det är den värsta kakan jag någonsin har haft i Europa! ”Flickorna vägrade till och med att äta efter ett par bitar.

Barnen fick åtminstone så småningom klättra lite på lekplatsen Madsbyparken.

I det avskärmade grillområdet hade vi vår grillmiddag - förmodligen den sista i år.

På vägen till Sønderborg såg vi ganska många tumlare på morgonen. Vi vaknade flickorna och åtminstone fick Magda se en = o)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska
↑ Upp