Kanalutgång
, skriven:

Kanalutgång

På väg till Göteborg:

skarv

I Göteborgs småbåtshamn var det första vi gjorde att pumpa ut vår super fulla toalett. Det tog nästan två timmar (!!!) eftersom slangens längd och till och med munstycket först måste justeras. Pumpen verkar inte användas så ofta; o /

bygga en ny bro

Vi åkte en liten promenad genom staden för att njuta av en lekplats och för att samla in information från turistkontoret - som alltid. Vi uppskattade verkligen några erfarenhetsbaserade råd från infodamen för att hjälpa oss att bestämma vad vi ska göra i denna stora stad. Roligt nog planerade hon och hennes pojkvän en tur på Götakanalen. Så vi kunde för en gångs gång ge ut några resetips i gengäld; OP

Efter så många småstäder kände vi oss faktiskt lite överväldigade: ett köpcentrum med 7 våningar mitt emot hamnen, massor av fotgängare, snabba cyklar, bilar och e-skotrar att se upp för, baggers (för första gången på vår tur genom Sverige), många polisbilar som kör runt. Uppenbarligen är det för försiktighet;) Polisen vill ses så att folk känner sig säkra.

gud Poseidon på Götaplatsen

På vår promenad efter middagen fick vi reda på att operaen var stängd under sommarsäsongen för att begränsa spridningen av Corona-viruset.

operahus
"Fiskkyrka"

Till frukost åkte vi till en fiskmarknad i en kyrklig liknande byggnad. Där hade vi en baguett med räkor * smaskiga * Säljaren berättade att hans bror bodde i Hamburg i 4 år.

Vi promenerade till en enorm park, kallad "slottskog". Det första vi utforskade var naturligtvis det stora lekplatslandskapet.

Därefter gick vi till Natural History Museum. På grund av Covid-19 tilläts bara 50 personer i byggnaden. Lyckligtvis behövde vi inte vänta i rad för att människor skulle lämna museet. Dörrhållaren talade mycket tysk. Han hade bott nära Köln. Så många icke-turistiska förbindelser med Tyskland på en dag

Var är du, Magda?
en fin påminnelse inte kull

Vi besökte en pool med sälar och vandrade upp till en liten djurpark med renar, får, getter.

Under en kort men ändå kraftig åskväder dusch kunde vi lyckligtvis gömma oss under ett kafés koja. Vi var ganska utmattade från att gå och dra vagnen upp och ner i bergen.

Göteborgs katedral

Den äldsta byggnaden i Göteborg kallas "kronhus" och går tillbaka till 1654. Den byggdes ursprungligen som ett lager för uniformer och andra militära förnödenheter. Idag är området ett centrum för hantverk.

"Kronhus"

Vår sista dag i Göteborg var en museumsdag. Vi började på ”Universeum”, ett interaktivt vetenskapsmuseum. Vi hade faktiskt tur att utställningarna inte var för trånga på grund av Corona-begränsningar.

På taket krymptade vi och blev en del av insektsvärlden. Där kan vi till och med titta på en bikupa.

Vi kan också lära oss om vår kropp och utrymme.

Höjdpunkten var en 4-våningar regnskog med massor av hängbroar, färgglada fåglar, fiskar, vattenfall ...

Vi gick till och med ner till en annan historia genom en trädstam.

Återigen var vi fascinerade av ett akvarium.

matar vårt lilla lejon

Vi rekommenderades att besöka utställningen 'Tillsammans' i Museum of World Culture intill 'Universeum'. Vi gillade alla de unika hängmattorna - som en säng och som en lekplats * fantastiskt *

Utställningen skulle upplevas utan skor. På detta sätt kunde vi känna olika golvfunktioner: mjuk eller borstliknande matta, kalla och varma stenar.

Det tredje museet vi besökte var stadsmuseet. Eftersom vi inte anlände förrän de skulle stänga, gick bara Alan och de stora flickorna in. Jag hade läst om en barnutställning, som visade sig vara snarare för spädbarn - fel match * oops *

stadsmuseum och tyska kyrka

Erna och Magda fick fortfarande njuta av klädesdelen = oD

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska
↑ Upp