Slottsfrukost
, skriven:

Slottsfrukost

Efter ett par ansträngande nätter av packning lämnade vi vår hemstad med sommarväder för att slå läger på en bayersk rastplats med ösregn. När vi klev ur bilen var det så kyligt att vi behövde 3 lager kläder. Som tur var gav regnet oss en liten paus för att göra vår vagn regnsäkrad så att våra tre tjejer inte blev blöta på vår regniga promenad till slotten.

Vi följde turistinformationens rekommendation att hoppa över den långa vandringen upp till slottet ‚Neuschwanstein' (där inträdesbiljetter ändå redan var slutsålda) och tillbringade hellre lite tid i ‚Museum of the Bayerian Kings'.

Vid ingången till museet sa en skylt att vi bara kunde komma in med FFP2-masker. Dumt nog hade vi glömt att ta med vårt. Ett par från Baden-Württemberg sa till oss att vi borde försöka komma in med våra vanliga operationsmasker. De hade gått ut och ätit igår och personer med operationsmasker accepterades, även om FPP2-masker är obligatoriska i hela Bayern. Nåväl, vi hade otur och var tvungna att köpa FFP2-masker (för 2,50 € styck!!!) i en turistbutik. (Alans gick sönder dagen efter!) En annan besökare på museet rådde oss till och med arrogant: "Det är vad internet är till för!", och gjorde narr av vår okunnighet och dåliga förberedelser och fick oss att må ännu sämre.

I det (dyra) museet följde vi skyltar med tecknade lejon som ledde oss genom utställningen. Vi njöt av att svara på lejonens frågor genom att titta noga på utställningarna. Vi belönades med en papperskrona och en mycket fin låda med färgpennor och kritor.

Magda deltog i en målartävling. Hon färgade kung Ludwig II, som beställde "Neuschwanstein" som sin idé om en idealisk medeltida fästning. Där fick han bara bo i ett par månader, innan slottet var helt färdigbyggt. Eftersom han dog vid en ålder av endast 40 år under oklara omständigheter. Strax efter att han förklarades galen och oförmögen. Anledningen till detta var de höga skulder kungen hade hamnat i på grund av sina dyra exotiska konstruktioner. Han planerade bland annat ett kinesiskt palats och en luftballong med en påfågelformad korg som skulle dras över "Alpsee".

Slottet Neuschwanstein
Alpsee

"Neuschwanstein" kallades ursprungligen "Nya fästningen Hohenschwangau". Den "gamla" "Hohenschwangau" är det gula slottet precis bredvid "Neuschwanstein" och förvandlades till sommarresidens av Ludwigs far, kung Maximilian II. Det var här vi vandrade till efter att regnet hade slutat.

Åh, vädret ser inte bra ut!
Slottet Hohenschwangau

Det var ganska många hästvagnar, fantastiska våra tjejer. Erna: "Hästarna ser ut som choklad – mörk choklad."

Några ögonblicksbilder tagna av vår unga fotograf Magda:

På väg genom Österrike:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska
↑ Upp